Sâmbătă, 14 iulie, între orele 9 şi 11, Centrul 54 Comunicații R.M.N.C. din Oradea îşi deschide porțile pentru a găzdui activități de sărbătorire a Zilei transmisioniștilor militari. Evenimentul se va desfășura la sediul unității militare din Calea Armatei Române nr. 24/A.

Potrivit unui comunicat al unităţii, transmis de maiorul Constantin Dudău, în cadrul evenimentului se vor desfășura următoarele activități: ceremonie militară pentru aniversarea a 145 de ani de la înființarea Armei Transmisiuni; dezvelirea plăcii comemorative ridicate în cinstea eroilor transmisioniști cu acest prilej, cu serviciu religios de sfințire şi depuneri de coroane; vizitarea unității; prezentarea tehnicii de comunicații și informatică și a armamentului din dotarea unității.

„La eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, reprezentanți ai structurilor din Sistemul Național de Securitate, cadre militare active, în rezervă și retragere, veterani de război, membri ai familiilor personalului unității, precum şi alte persoane care doresc să participe la activitate. Intrarea la eveniment este liberă, accesul fiind permis pe baza prezentării unui act de identitate (doar în cazul persoanelor adulte)”, se arată în comunicat.

Centrul 54 comunicaţii RMNC a luat fiinţă în anul 2007, în subordinea comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii din Ministerul Apărării, pe structura fostului Batalion 54 Transmisiuni al Diviziei 11 Mecanizate, care a funcţionat jumătate de veac la Oradea, până la aderarea la NATO.