Lucrările de pietonalizare a străzii Aurel Lazăr, anunţate încă din 2017, au început joi dimineaţă. Muncitorii au spart o parte din asfaltul dispre strada Republicii, iar Poliția Locală a interzis accesul șoferilor.

Potrivit directorului adjunct al Poliţiei Locale, Ioan Găluţ, agenţii din teren i-au somat pe şoferi încă de ieri să nu mai parcheze pe stradă, pentru că au început lucrările în teren. De altfel, anunţul cu privire la închiderea străzii a fost făcut public încă de la începutul lunii iulie.

Joi dimineață, muncitorii au început să spargă asfaltul și să ridice containerul de caniculă, așezat în spatele statuii lui Aurel Lazăr.

Strada va fi pavată pe întreaga suprafaţă de 3.500 mp, urmând să fie plantaţi şi 23 de copaci de dimensiuni mari (foto). Proiectul mai cuprinde realizarea unei piste pentru biciclişti cu o lăţime de doi metri, precum şi a unui sistem de irigaţii automatizat şi a unui sistem de iluminat arhitectural.

Lucrările, care vor dura 12 luni, sunt executate de asocierea firmelor Gavella, Porfido ed Arte Consortio Stabile, Proconsolutions și Iriconstruct SRL, având ca subcontractanți firmele Cofido, Global Proiect, Igna Construct, Mecatron și SC Ritmoteh.

Valoarea contractului este de 1,8 milioane de euro, iar oraşul contribuie cu 2% din valoare, restul de 98% fiind din fonduri nerambursabile.