Primăria Oradea a anunţat finalizarea lucrărilor de restaurare la faţada corpului de clădire principal al Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu, de pe strada Republicii nr. 48, imobil cunoscut orădenilor şi ca sediul fostului Liceu CFR.

Lucrările au costat 230.000 de lei, fără TVA, şi s-au încheiat cu 5 luni mai repede decât termenul prevăzut în contract. "Execuţia lucrărilor a început în aprilie 2018, dar deşi termenul de execuţie a fost de 8 luni, lucrările sunt deja în curs de recepţie", se arată într-un comunicat transmis miercuri de Primăria Oradea.

Concret, lucrările au constat în montarea schelei metalice, desfacerea tencuielilor exterioare degradate la pereţi şi la soclu, placarea pereţilor cu polistiren expandat ignifugat, placarea spaleţilor cu polistiren expandat ignifugat, placarea soclului cu polistiren extrudat ignifugat, armarea cu plasă de fibră de sticlă şi masă şpaclu, montarea glafurilor la ferestre, grunduirea şi executarea tencuielilor decorative, montarea jgheaburilor şi a burlanelor.

Potrivit comunicatului citat, investiţia a fost finanţată din bugetul anual destinat cultelor religioase, mai precis din cota cultului ortodox.