Au început lucrările de extindere a Grădiniţei nr. 53 şi a Creşei Albă ca Zăpada care împart un imobil pe strada Călugăreni, în Cartierul Rogerius.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, ordinul de începere a lucrărilor de extindere a Grădiniţei 53 şi a Creşei Albă ca Zăpada, prin ridicarea unei clădiri noi, a fost emis pe 1 august.

Până acum au fost realizate excavările pentru fundaţiile construcţiei noi.

"Aceasta va avea suprafaţa desfăşurată de 529,50 mp, iar construcţia în regim de înălţime parter+etaj, reprezentând 3 săli de grupă pentru copii, va corespunde standardelor actuale impuse de legislaţia în vigoare", se arată în comunicatul Primăriei.

La finalul lucrărilor, noua clădire va asigura încă 40 locuri pentru grădiniţă, respectiv 20 de locuri pentru creşă.

Astfel, în total la Grădiniţa nr. 53 vor fi 240 de locuri, iar la Creşa Albă ca Zăpada vor fi 60 de locuri.

În proiect mai sunt prevăzute şi realizarea unui grup sanitar la fiecare nivel, izolator pentru copii bolnavi, cabinet medical, vestiare şi grupuri sanitare separate pentru personal şi zone de depozitare. În plus, vor fi amenajate și două locuri de joacă în curte.

Termenul de execuţie a lucrărilor este de 12 luni. Executantul lucrărilor este Conpila SRL în asociere cu Atamore SRL, proiectantul general.

Valoarea investiţiei se ridică la circa 1,57 milioane lei fără TVA. Finanţarea a fost atrasă din bani europeni, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.