Muncitorii care lucrează la ridicarea Podului Centenarului, din zona Centrului de Calcul, au turnat, vineri, radierul piciorului de pe malul stâng al Crişului. Este vorba de prima parte a fundaţiei construcţiei, după cum a anunţat, în aceeaşi zi, Primăria Oradea.

"Prima parte a culeelor, constând în coloane forate cu diametrul de 1,5 m şi lungimea de 20 m, a fost finalizată pe ambele maluri. Etapa a II-a constă în radierul culeii de pe malul stâng, care se află în acest moment în execuţie. Aici vor intra aproximativ 340 mc de beton, turnarea durând cca 12 ore. Lungimea radierului va fi de 18 m, lăţimea de 5,75 m şi înălţimea de 3,20 m", a precizat, potrivit comunicatului, inginerul Vlad Moldovan de la firma Proconst Group SRL.

Turnarea betonului a început dimineaţa la ora 6, fiind programată să fie finalizată în jurul orei 18. Următoarea etapă presupune turnarea picioarelor podului de pe malul stâng.

Construcţia Podului Centenarului este realizată de către asocierea SC Freyrom SA - SC Procons Group SRL - SC Aquacons SRL - SC Electro Excel Green Consulting SRL, preţul ofertat fiind de 9,64 milioane de lei fără TVA.