Incident urât mirositor, joi seară, pe şoseaua de centură a Oradiei. O porţiune de aproximativ 200 de metri pătraţi din carosabil, la intersecţia străzilor Ovid Densuşianu cu Henrik Ibsen, s-a umplut cu bălegar.

Dintr-un camion care venea dinspre zona Coriolan Hora au curs pe şosea dejecţii animaliere, iar angajaţii Secţiei Oradea a CNAIR şi pompierii orădeni au intervenit mai bine de o oră pentru a curăţa carosabilul. Pe durata operaţiunii, traficul a fost blocat, iar apoi s-a desfăşurat pe o singură bandă.

Martorii povestesc că respectivul camion transporta dejecţii de la ferma de porci Nutripork, aflată în vecinătate. Autovehiculul nu a fost implicat în niciun accident, mai spun martorii, ci încărcătura nu a fost bine asigurată. Dejecţiile au început să curgă când şoferul a ajuns la trecerea peste calea ferată.

Culmea este însă că incidentul nu a fost reclamat şi Poliţiei. Se pare că pompierii ISU Crişana au fost chemaţi prin apel direct către Inspectorat, nu la numărul unic de urgenţă 112, iar poliţiştii nici nu au ştiut ce s-a întâmplat.

"Acest eveniment nu a fost reclamat Poliţiei, însă se vor face verificări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a petrecut", a declarat comisarul Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor, vineri, pentru BIHOREANUL.