Reprezentanţii municipalităţii orădene promit să redeschidă pentru traficul rutier strada Mihai Eminescu înainte de sfârşitul lunii octombrie.

După doi ani restricţii de circulaţie, pentru desfăşurarea în bune condiţii a lucrărilor de înlocuire a reţelelor de termoficare, apă şi canalizare, strada Mihai Eminescu va fi readusă în următoarele două săptămâni la starea iniţială.

"Până la sfârşitul acestei luni dorim să finalizăm lucrările la strada Mihai Eminescu şi să o redăm apoi circulaţiei rutiere, pentru că în data de 1 noiembrie vor interveni restricţii de trafic în Parcul Traian din cauza lucrărilor la pasajul care va trece pe sub Bulevardul Magheru", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Redeschiderea străzii este necesară pentru fluidizarea circulaţiei în zonă, în condiţiile în care lucrările de la capătul Podului Dacia vor provoca ambuteiaje în una dintre cele mai aglomerate zone ale oraşului.

Lucrările de asfaltare a străzii Mihai Eminescu vor fi realizate de firma Drumuri Bihor, care a terminat în cursul zilei de luni modernizarea străzii Vlădeasa, după finalizarea marcajelor rutiere pe stratul de asfalt proaspăt aşternut.