Fundaţia Comunitară Oradea organizează, pe 2 iunie, o nouă ediţie a Swimathon Oradea, maraton de înot în cadrul căruia se vor strânge fonduri pentru 27 de proiecte dedicate comunităţii bihorene.

Organizatorii evenimentului care va avea loc la Bazinul Olimpic au anunţat că persoanele care vor să înoate pentru una dintre cauze trebuie să se înscrie până pe 26 mai. Ambasadorii, cei care vor promova proiectele, se pot înscrie până pe 31 mai.

Înotătorii vor avea o pagină proprie pe care vor putea urmări fondurile atrase, sumele fiind contabilizate automat în contul proiectelor alese, au informat reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Oradea.

Proiectul susţinut de echipa de înotători care va mobiliza cea mai mare sumă din comunitate va fi premiat de FCO cu 1.000 lei.

De asemenea, proiectul susţinut de către echipa de înotători care va fi declarată câştigătoare în cadrul competiţiei sportive din 2 iunie va fi de asemenea premiat de către Fundaţia Comunitară Oradea cu 1.000 lei.

"La rândul lor, ambasadorii promovează acţiunea şi cauzele, invitându-şi prietenii să îi susţină în demersul lor inimos. Toate sumele strânse de aceştia vor putea fi urmărite pe pagina creată automat pentru ei, acestea fiind de asemenea contabilizate automat în contul proiectelor alese", au transmis organizatorii.

Proiectul care va mobiliza cea mai mare sumă din comunitate pe durata întregii campanii de fundraising va fi de asemenea premiat de FCO cu 1.000 lei.

Proiectele din acest an acoperă toate domeniile de interes ale bihorenilor: educaţional, medical, social, cultural, artistic. Înotătorii se pot înscrie pe site-ul Fundaţiei Comunitare, la fel şi ambasadorii.

În 2018, 389 de înotători şi peste 1500 de susţinători au transformat în realitate cele 23 de proiecte de inimă ale comunităţii, suma totală mobilizată pentru acestea depăşind 253.000 lei.