Pompierii orădeni au acţionat, luni, pentru stingerea a nu mai puţin de trei incendii izbucnite la două autoturisme şi o autoutilitară. Unul dintre incendii a fost pus cel mai probabil intenţionat, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

"La ora 00.23, echipajele Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea au fost mobilizate pe Strada Ecaterina Varga, unde au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un autoturism. În urma evenimentului, provocat cel mai probabil în mod intenţionat, au ars pragurile laterale ale maşinii, aripa stângă şi faţă, anvelopele din faţă şi compartimentul motor în proporţie de cca. 60%", a transmis, marţi, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Reprezentanta pompierilor mai arată că al doilea apel care sesiza o situaţie de urgenţă similară, a fost primit prin Sistemul Unic 112, la ora 10.23. Astfel, pompierii Detaşamentului 1 Oradea au intervenit pe strada Ceyrat, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară. "Flăcările, stinse în aproximativ 7 minute de la primirea apelului, au afectat doar izolaţia cablurilor electrice şi cureaua de la alternator. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurcircuit electric", a mai transmis Roşca.

Tot luni, la ora 11.46, forţele de intervenţie ale Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea au fost alertate pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs, cel mai probabil tot din cauza unui scurtcircuit,  la un autoturism aflat pe strada Poieniţei din municipiu. "Incendiul a fost stins cu operativitate, pagubele fiind limitate la materiale plastice din compartimentul motor", a transmis reprezentanta ISU Crişana.