Sărbătoarea fără căutare! Trenul Centenarului, programat să transporte orădenii la festivităţile de la Alba Iulia programate pentru 1 Decembrie, a fost anulat din lipsă de călători.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, organizatorii acţiunii, Primăria Oradea şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor "Regina Maria" vor restitui banii celor care s-au înscris în perioada 14 – 19 noiembrie.

"Aceştia pot să îşi ridice banii de la casieria centrală, respectiv de la camera 16 (parter Primăria Oradea), în următoarele intervale orare: 8:00 – 11:00 şi 13:00 – 15:00", se menţionează în comunicat.

Sumele vor fi restituite în baza chitanţei în original şi a cărţii de identitate.

Acţiunea "Marşurile spre Alba Iulia de Centenar" viza închirierea unei garnituri de tren pe direcţia Oradea – Cluj Napoca – Alba Iulia şi retur pentru transportul orădenilor care doresc să participe la festivităţile ocazionate de împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire.

La începutul lunii octombrie organizatorii reuşiseră să atragă doar zece doritori, fapt pentru care şi-au şi mediatizat acţiunea în cadrul unei conferinţe de presă a Primăriei. Apelul public nu avut efectul scontat.