Turnul Primăriei se închide vizitatorilor începând din 1 octombrie, pentru lucrări exterioare şi interioare.

"În cadrul lucrărilor de reabilitare a clădirii Primăriei, începând cu 1 octombrie va intra în renovare Turnul Primăriei. Lucrările se vor efectua atât în interior cât şi în exterior, vizitarea turnului nefiind posibilă pe durata acestora", se menţionează într-un anunţ postat pe site-ul Primăriei.

Lucrările de refacere a Turnului sunt programate să se finalizeze în prima parte a anului 2020, în timp ce reabilitarea palatului administrativ al oraşului va continua până în 2021.

Turnul Primăriei, deschis publicului din primăvara anului 2011, are trei nivele de la care vizitatorii pot admira panorama oraşului la o înălţime de 35,8 metri, 40,25 metri şi peste 45 metri. Accesul în clădire se face dinspre strada Tudor Vladimirescu, iar scara până în vârful turnului numără nu mai de 250 trepte.

Lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei sunt executate de firma Euras din Satu Mare, pentru suma de 14,8 milioane lei, în termen de 18 luni. Investiţia vizează reabilitarea turnului palatului administrativ, a acoperişului şi a faţadelor. În interiorul clădirii, constructorii vor face mai multe lucrări de reamenajare a spaţiilor dinspre Piaţa Unirii.