Casa Darvas la Roche se închide! Orădenii mai au la dispoziţie doar această săptămână pentru a vizita monumentul.

"Începând cu data de 18 decembrie 2017, obiectivul turistic se va închide publicului spre vizitare, în vederea pregătirilor pentru începerea proiectului de restaurar", se menţionează într-un comunicat al Fundaţiei de Protejare a Monumentelor Istorice.

Pentru ca un număr cât mai mare de orădeni să poată vizita monumentul înainte de închidere, peste weekend vizitatorii vor avea acces gratuit la Casa Darvas între orele 12 şi 17. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0359.190.310.

Finanţate din fonduri europene, lucrările de reabilitare a imobilului vor fi executate de firma Constructorul Sălard pentru suma de 4,3 milioane lei.

Acestea vor viza printre altele: lucrări de reparaţii ale şarpantei şi învelitoarei, lucrări de reabilitare a tâmplăriilor, reabilitarea grupurilor sanitare, lucrări de modernizare pentru asigurarea normelor de protecţie la foc, lucrări pentru asigurarea accesului persoanelor cu handicap locomotor, desfacerea tencuielilor interioare şi exterioare afectate de igrasii şi infiltraţii, lucrări de instalaţii, realizarea unor funcţiuni muzeistice şi culturale, recondiţionarea şi restaurarea tuturor elementelor decorative cu valoare istorică. 

Constructorul Sălard va trebui să termine reabilitarea clădirii în termen de doi ani după ce reprezentanţii municipalităţii vor da ordinul de începere a lucrărilor.

Casa Darvas la Roche va fi transformată după reabilitare într-un muzeu art nouveau.