Directorul Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica, coleg de partid cu primarul Ilie Bolojan şi, de altfel, un apropiat al acestuia, a criticat felul în care este administrată Cetatea Oradea. Andrica crede că fortăreaţa ar trebui manageriată nu de funcţionari publici, ci de oameni care înţeleg că aceasta trebuie să primească oaspeţi îndeosebi în afara orarului "8-16".

"Nu dorim noi să luăm Cetatea în administrare, dar trebuie pusă în circulaţie ca un obiectiv turistic. În primul rând, trebuie să funcţioneze în zilele de weekend şi sărbători, să poţi să o vizitezi şi să ai ce face acolo. Nu trebuie administrată de funcţionari publici care la ora 16 termină lucrul", a declarat Andrica, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Directorul a dat exemplul Aquapark-ului Nymphaea, care este un punct turistic în oraş, poate cel mai important, tocmai pentru că e deschis în zilele în care funcţionarii sunt liberi, chit că administratorul acestui complex este o societate a oraşului Oradea.

"Cetatea trebuie administrată după reguli financiare, pentru profit. Ne întreabă şi pe noi turiştii de la Aquapark ce mai pot face în Oradea, unde să mai meargă. Îi trimitem în Cetate, dar ce fac acolo? Pot merge să viziteze curtea şi atât", a declarat Andrica.

Citeşte pe aceeaşi temă editorialul lui Mircea Chirilă: Avem o Cetate. Cum procedăm?