Grădina Zoologică din Oradea are un locatar nou: un pui de pisică sălbatică, în vârstă de circa 15 săptămâni, care a fost găsit de un bihorean la marginea unui sat al judeţului.

Micuţa felină nici n-a apucat să fie prezentată publicului, că a devenit vedetă pe Facebook. Nişte vizitatori ai grădinii s-au plâns că o pisicuţă este captivă în cuşca tigrilor, iar zeci de oameni au sărit cu comentarii, criticând ceea ce au descris ca fiind un comportament sadic. Mulţi au anunţat că vor reclama situaţia Poliţiei, arătându-se convinşi că pisica este hrană pentru tigri.

Din nou, însă, lipsa de informare a oamenilor care se rezumă să împrăştie pe Facebook nişte fotografii, fără o minimă cercetare, creează agitaţie inutilă. La solicitarea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al ADP Oradea, Loredana Buz, a explicat, marţi, care este povestea reală a pisicii, un mascul în vârstă de circa 3 luni şi jumătate.

„Puiul de pisică a fost găsit recent, abandonat, într-un sat din județul Bihor, având o stare de sănătate destul de precară. După preluare a fost tratat și deparazitat, în momentul de față având o stare de sănătate mai bună și toate vaccinurile la zi. Țarcul în care este adăpostit nu este al tigrilor și nici al leilor, este un țarc gol, unde este adăpostit pentru o perioadă doar acest pui de pisică sălbatică. Țarcul nici măcar nu este situat în zona tigrilor, ci se află în apropierea țarcului urșilor. Toate acestea au fost constatate în cursul zilei de marți și de către un inspector al DSVSA Bihor”, a declarat Buz.

Micuţul a trebuit izolat de alte pisici sălbatice ale Zoo Oradea, deoarece acestea nu l-au tolerat încă în grupul lor. Astfel, pentru siguranţa lui, animalul a fost pus într-o încăpere din care să nu poată ieşi, implicit să nu poată fi bătut sau vânat de alte necuvântătoare.

Reprezentanţii Zoo Oradea îi îndeamnă pe toţi vizitatorii grădinii ca, de fecare dată când au nelămuriri în legătură cu animalele, să discute cu administratorul sau cu biologul Grădinii Zoologice.