Votul online s-a încheiat, urmează votul cu urnă! "Pe site-ul activ.oradea.ro au fost exprimate în total 14.610 voturi, de către peste 5.000 de votanţi unici", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit evidenţelor municipalităţii, topul celor mai votate proiecte este deschis de propunerile instituţiilor şcolare de amenajare a unui parc etnografic la Liceul Onisifor Ghibu, de dotare cu tablete a şcolii Nicolae Bălcescu şi de amenajare a unei săli multifuncţionale la Liceul Lucian Blaga urmate de proiectele UDMR de reabilitare a casei de cultură din Podgoria precum şi a Pieţei Tineretului din Velenţa.

Pe lista scurtă a celor 10 proiecte cu şanse să fie finanţate în urma votului online se mai numără: reabilitarea intrării la grădina zoologică, modernizarea ştrandului Ioşia Nord, amenajarea unei promenade pentru pietoni şi biciclişti din zona Silvaş până în strada Făcliei, amenajarea unui parc destinat copiilor cu dizabilităţi în cartierul Ioşia şi construirea unei piste de alergare din tartan în Parcul Salca.

Valoarea totală a primelor zece proiecte se ridică la 1,3 milioane euro din cele 1,5 milioane euro puse la bătaie de municipalitate.

Urmează votul cu urnă!

Cea de-a doua etapă a votului în care scrutinul se va desfăşura cu urnă mobilă va avea loc în perioada 12 martie - 4 aprilie şi va consta în organizarea de întâlniri la nivelul fiecărui cartier, în cadrul cărora vor fi proiectele reprezentantive pentru pentru zonă.

Orădenii care vor lua parte la întâlnirile publice vor putea vota însă oricare din cele 42 de proiecte rămase în concurs.

La începutul lunii aprilie selecţia finală a celor 10 proiecte care vor primi finanţare la propunerea orădenilor va fi realizată prin realizarea mediei aritmetice a voturilor exprimate online şi cu urna pentru fiecare proiect în parte.

"Programul şi modul de desfăşurare a întâlnirilor publice va fi anunţat în perioada următoare", se mai menţionează în comunicat.