Maşinile Poliţiei Oradea au ieşit, marţi, pe străzile municipiului, atât în timpul zilei cât şi seara pentru a răspândi, prin megafoane, mesajele de prevenire în contextul răspândirii noului coronavirus, punând accentul pe faptul că orădenii trebuie să fie responsabili şi să rămână în locuinţele lor, altfel îşi pot pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa.

"Vă rugăm să respectaţi regulile de izolare şi distanţarea socială! Nu vă expuneţi şi nu vă expuneţi familia! Respectaţi regulile de igienă spălaţi-vă pe mâini şi păstraţi distanţa! Rămâneţi în siguranţă, în casă!", a răsunat pe străzile Oradiei din autospecialele de Poliţie. 

Un alt mesaj a fost: "Vă rugăm să rămâneţi în casă. Orice ieşire în spaţiul public vă poate pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa. Vă rugăm rămâneţi în casă. Ieşiţi doar pentru urgenţe, protejaţi-vă sănătatea, nu vă expuneţi!". 

Astfel de atenţionări au fost făcute şi în alte oraşe ale ţării în scopul conştientizării publicului în ceea ce priveşte pericolul răspândirii infecţiilor cu COVID-19. 

Începând de miercuri, 25 martie, şi ieşirile în timpul zilei vor fi mult restricţionate, nu doar cele din timpul nopţii.