Femeia însărcinată din judeţul Cluj care a minţit la intrarea în ţară, prin Borş, că vine, alături de alte persoane, din Germania şi nu din Italia, iar apoi a născut în Maternitatea din Oradea, a fost testată pentru infecţia cu COVID-19, iar testul a ieşit negativ, arată sursele BIHOREANULUI.

Femeia va fi transferată din maternitatea orădeană la cea din Cluj-Napoca, ea având domiciliul în judeţul Cluj, potrivit aceloraşi surse. 

Gravidă în luna a noua, femeia a intrat pe teritoriul României miercuri alături de un grup şi a minţit că vine din Germania. 

"Toţi membrii grupului au declarat că vin din Germania, dar poliţiştii de frontieră au fost suspicioşi. Grupul era format din persoane de etnie romă şi aveau în maşini flacoane cu apă şi bonuri fiscale emise în Italia. După aproximativ o jumătate de oră, toţi au recunoscut că, de fapt, veneau din Italia, dar au pretins că din Palermo, zonă din sudul Italiei unde coronavirusul nu face ravagii", a relatat o sursă a ziarului.

Aceştia urmau să fie însoţiţi spre Gherla, unde îşi au domiciliul, când femeia însărcinată a spus că i se face rău şi a fost dusă de urgenţă la Maternitate, în timp ce restul grupului a fost însoţit până la Piatra Craiului, de unde a fost preluat de Poliţia din judeţul Cluj.

Aşa cum BIHOREANUL a relatat, există bănuiala că femeia gravidă şi-a provocat travaliul, cert fiind că a doua zi, joi, a născut. 

Sursele medicale au afirmat că Spitalul Judeţean a pregătit proceduri de urmat chiar şi în aceste situaţii. "Echipa care a asistat la naştere a avut echipament de protecţie, iar lăuza şi pruncul, ambii în stare foarte bună, sunt izolaţi", au arătat acestea. Sala unde a născut femeia întoarsă din Italia a fost dezinfectată.

În ultimele 24 de ore, în Bihor au fost înregistrate 5 rezultate negative pentru COVID-19, potrivit datelor DSP Bihor. 

Citeşte şi:

După ce a minţit că vine din Germania, o româncă întoarsă din Italia a născut la Maternitatea din Oradea