Întreaga zonă va fi rezervată pietonilor! Primăria Oradea a făcut publice marţi noi imagini cu viitoarea zonă pietonală de pe malul Crişului Repede din zona străzilor Libertăţii, Nicolae Grigorescu şi Iosif Vulcan.

Investiţia în valoare de 2,2 milioane euro vizează desfiinţarea tuturor parcărilor din zonă şi amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia străzilor Libertăţii cu Iosif Vulcan pentru a asigura accesul la viitoarea parcare supraetajată care urmează să fie construită în curtea Muzeului Iosif Vulcan. Trotuarele vor fi pavate cu piatră porfir.

Proiectul mai prevede pietruirea integrală a străzii Nicolae Grigorescu de la Piaţa Ferdinand până la strada Iosif Vulcan pentru a deveni zonă de promenadă.

Artera va fi legată de actuala pietonală de pe malul Crişului Repede printr-o cale de acces pe sub podul Sfântul Ladislau şi va fi pavată cu plăci de porfir suficient de groase pentru a putea susţine la nevoie maşinile de intervenţie ale Pompierilor sau Ambulanţei.

Lucrările vor mai implica reabilitarea tuturor reţelelor din subteran, înlocuirea sistemului de termoficare cu unul bazat pe module termice, iar a celui de iluminat cu unul format din becuri de tip LED.