Municipalitatea orădeană îşi continuă programul de investiţii în ciuda pandemiei de coronavirus. Consiliul Local va fi chemat joi să aprobe amenajarea unui parc cu terenuri de baschet şi fotbal, precum şi un loc de joacă pentru copii, în păduricea din Cartierul Tineretului.

"Amenajările propuse în parc vizează realizarea unei alei pietonale paralele cu str. George Bacaloglu, alee care va putea fi utilizată în comun de către pietoni şi biciclişti şi care va fi mărginită de două aliniamente de arbori din specia stejar roşu", a declarat Adina Popa, consilier în cadrul Compartimentului Investiţii şi Avize Lucrări din cadrul Primăriei.

Potrivit consilierului, în viitoarea zonă verde vor fi plantaţi 132 de arbori din speciile stejar, catalpa, paltin şi cireş japonez.

Parcul va fi iluminat pe timpul nopţii cu corpuri ornamentale de tip LED, atât în zona de promenadă, cât şi la nivelul terenurilor de sport.

După amenajare, zona verde va fi mobilată cu bănci şi coşuri de gunoi.

Estimativ investiţia în noul parc se va ridica la 2,3 milioane lei, din care lucrările de construcţii - montaj sunt evaluate la circa 1,6 milioane lei.