Oradea va găzdui în perioada 5 - 7 aprilie cel mai mare concurs IT din România. Cea de-a şasea ediţie a concursului HackTM se va desfăşura la Sala de Sport a Universităţii Oradea.

Concursul HackTM se adresează tuturor persoanelor pasionate de IT de la elevi şi studenţi la profesionişti în domeniu şi încurajează idei de proiecte care să testeze creativitatea participanţilor.

"După 5 ediţii organizate la Timişoara, unde anul trecut s-au reunit 700 de programatori, designeri şi ingineri, hackathon-ul de software şi hardware aşteaptă entuziaştii de tehnologie la Sala de Sport a Universităţii din Oradea", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Concurs cu asistenţă

Potrivit comunicatului, în prima seară participanţii îşi vor expune proiectele şi vor forma echipele cu care vor munci timp de 48 de ore la finalizarea acestora.

"Echipele pot beneficia şi de ajutorul unor mentori cu experienţă în rezolvarea rapidă a problemelor tehnice. Organizatorii asigură totul, de la cafea la mâncare şi chiar şi o zonă de relaxare şi dormit, aşa încât participanţii să aibă toate condiţiile să realizeze aplicaţii de succes", a anunţat municipalitatea.

Evenimentul se va încheia cu festivitatea de premiere a celor mai originale proiecte şi a marelui câştigător al HackTM Oradea.

Concursul este organizat de Asociaţia Banat IT în parteneriat cu Oradea Tech Hub, Primăria Oradea, Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei şi Departamentul de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Oradea.