Drumurile noastre toate vor rămâne desfundate! Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) asfaltează şoselele bihorene cu... promisiuni. Narcis Neaga a făcut, marţi, o vizită în teren pe şantierele din Bihor, însoţit de prefectul Ioan Mihaiu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, după care s-a întors acasă aşa cum a venit.

"Vizita a început marţi dimineaţa pe DN76, pe sectoarele de drum executate de Azvi şi Construct Mod. Porţiunea Oradea - Hidişel este cea mai avansată în ceea ce priveşte licitarea şi începerea lucrărilor, urmând ca în următoarele luni să fie îndeplinită procedura şi pentru celelalte două tronsoane, Hidişel - Bitii, respectiv Ştei - Vârfuri", se menţionează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Bihor.

Autostrada şi centurile mai aşteaptă

Directorul CNAIR a vizitat şi porţiunea Suplac - Borş a viitoarei autostrăzi Transilvania, acum abandonată. "Se aşteaptă ca până la sfârşitul lunii să fie desemnat câştigătorul licitaţiei, urmând ca apoi, în funcţie de dinamica procedurilor de contestaţie, să putem creiona un termen cert de începere a lucrărilor", a anunţat Prefectura.

Tot în licitaţie sunt şi lucrările la centurile ocolitoare ale oraşelor Săcuieni, finalizată în proporţie de 52%, şi Ştei, unde urmează să fie demarată în lunile următoare procedura de expropriere care precede lucrările de asfaltare.

Soluţia reciclării

Neaga a mai vizitat în Bihor şantierul DN 19, unde a verificat stadiul lucrărilor de reciclare a porţiunii de drum DN 19 B Săcuieni - Marghita, finalizate în proporţie de 19%.

"S-a discutat cu oficialii CNAIR posibilitatea de a aplica această metodă de reciclare şi pentru porţiunea de drum DN19E Biharia - Chiribiş, porţiune pe care de zeci de ani se derulează doar lucrări de reparaţie (plombare). Propunerea a fost acceptată de principiu de conducerea CNAIR iar decizia oficială urmează a fi luată după analiza tuturor detaliilor tehnice", se mai menţionează în comunicat.

Asfalt în vamă

În cadrul vizitei de marţi Neaga a ajuns inclusiv în Vama Borş, unde a discutat posibilitatea preluării de la Poliţia de Frontieră a terenului de sub carosabil în zona punctului de trecere a frontierei.

Măsura este necesară pentru a asigura demararea de lucrări de investiţii şi reparaţii în punctul de frontieră, de la asfaltare şi trasare de marcaje până la realizarea iluminatului public şi a căilor de rulare.

În periplul său bihorean Narcis Neaga a fost însoţit, altături de prefectul Mihaiu şi vicepreşedintele Mang, de mai mulţi directori din subordine, inclusiv directorul regional, orădeanul Radu Băruţă.