Zidurile Cetăţii Oradea au fost reabilitate în perioada martie - septembrie în proporţie de 33%.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, constructorii au lucrat peste vară la refacerea curtinei nordice care leagă Bastionul Ciunt şi Bastionul Aurit, a curtinei vestice, dintre Bastionul Ciunt şi Bastionul Bethlen, precum şi a Bastionului Bethlen.

Printre multe altele, la curtina nordică muncitorii au curăţat zidurile şi coronamentul, au înlăturat şi înlocuit cărămizile rupte sau şubrede şi au înlăturat lipsurile din brâul de piatră.

Operaţiuni similare au fost executate şi la Bastionul Ciunt, unde a fost pregătit stratul suport pentru pavajul din cărămizi al drumului de rond.

În bastionul Bethlen, constructorii au curăţat zidurile şi drumul de rond şi au pregătit terenul pentru amenajarea unui parc cu alei şi spaţii verzi.

La curtina vestică s-au executat lucrări de curăţare a zidurilor, îndepărtare a zidăriei moderne şi a cărămizilor şubrede şi refacere a zidăriei de epocă.

În cadrul şantierului s-a mai executat demolarea parţială a zidurilor existente şi golirea cazematei din corpul F, care va găzdui la parter o sală multifuncţională cu garderobă, iar în subsol un spaţiu expoziţional şi grupuri sanitare.

Constructorii au fost nevoiţi să facă subzidiri ale fundaţiilor şi să întărească structura de rezistenţă a subsolului cu ajutorul unor stâlpi de susţinere şi a unor grinzi metalice.

Lucrările, în valoare de 8 milioane lei, sunt executate de o asociere de firme reprezentată de Drum Asfalt şi au un termen de finalizare de 30 de luni.