De anul viitor, ambuteiajele de pe arterele de legătură dintre municipiul de pe Crişul Repede şi localităţile Oşorhei şi Sîntandrei ar putea fi reduse.

"Zona Metropolitană Oradea anunţă lansarea achiziţiei publice prin procedură simplificată a contractării proiectării şi execuţiei drumurilor de legătură dintre municipiul Oradea şi localităţile Oşorhei şi Sîntandrei", se menţionează într-un comunicat al ZMO.

Potrivit acestuia, implementarea celor două investiţii "va îmbunătăţi confortul vieţii locuitorilor din zonele vizate, prin îmbunătăţirea vitezei de deplasare, reducerea nivelului de zgomot, şi prin reducerea de emisii poluante".

Constructorii îşi pot depune ofertele până pe 29 ianuarie, ora 15. Termenul de execuţie a celor două lucrări este de un an.

Potrivit caierului de sarcini, proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a drumului lung de 3,6 kilometri care va lega Oradea de Oşorhei prin Podgoria, ca o alternativă la DN1, în prezent foarte aglomerat, este estimată la 6 milioane lei, fără TVA.

Proiectarea şi construirea legăturii rutiere de 2,8 kilometri, pornind din sensul giratoriu situat la intersecţia şoselei de centură cu strada Cazaban până în strada Râturi din Sîntandrei, are o valoare estimată de 8,9 milioane lei, fără TVA.

Demersurile pentru construirea celor două artere de legătură au început în septembrie 2017, după care indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor au fost aprobaţi de Consiliile Locale ale celor trei localităţi partenere.