Asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş a făcut bilanţul voluntarilor din şcoli care au mers pe şantierele ONG-ului şi a constatat că, de-a lungul acestui an, peste 200 de elevi însoţiţi de dascălii lor au ajutat la construirea a 5 locuinţe pentru familii cu venituri mici din Beiuş şi Oradea.

Elevii voluntari din 2017 au fost din Beiuş, Ştei şi Oradea, dar şi de la şcoli internationale. "În total, din martie până în noiembrie, elevii au efectuat mai mult de 1.500 de ore de voluntariat! Astfel, din Beiuş, Habitat a găzduit voluntari de la Liceul Vocaţional Pedagogic "N. Bolcaş" şi Colegiul Naţional "Samuil Vulcan", din Ştei de la Colegiul Naţional "Avram Iancu", din Oradea de la Colegiul Economic "Partenie Cosma" şi Liceul Teologic Penticostal "Betel", precum şi de la două şcoli din afara ţării, Herlufsholm School din Danemarca şi Le Rosey din Elveţia", se arată într-un comunicat al asociaţiei. Sezonul de voluntariat din acest an s-a încheiat vineri, cu 24 de tineri de la Liceul Teologic Penticostal "Betel".

Tinerii voluntari au ajutat la aproape toate etapele construirii unei locuinţe, de la confecţionarea armăturilor sau turnarea fundaţiei până la ridicarea pereţilor, termoizolarea sau realizarea finisajelor.

"Ne bucurăm să vedem că în ultimii ani tot mai mulţi tineri, elevi de liceu, se alătură efortului nostru de a sprijini familiile mai puţin norocoase să aibă o locuinţă decentă, trainică şi sănătoasă. Ei au luat exemplul unor şcoli din afara ţării care ne-au ajutat cu voluntari începând încă de acum 15 ani. Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât, an de an, numărul elevilor români care se implică în proiectele noastre este tot mai mare, ajungând la 200 în acest an!", a spus Emil Popa, director programe la asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş.

În cei 20 de ani de activitate, Habitat pentru Umanitate Beiuş a construit peste 300 de locuinţe noi şi a ajutat cu materiale de construcţii, renovări, reparaţii sau alte tipuri de ajutorare în domeniul locuirii încă 1500 de oameni din 24 de localităţi din judeţul Bihor.