Aproape 200 de elevi de la mai multe şcoli din Bihor şi din Austria şi-au petrecut ultimele zece zile pe şantier, ajutând la construirea a şase locuinţe din trei localităţi bihorene. Tinerii sunt voluntari ai Asociaţiei Habitat pentru Umanitate.

Voluntarii din Austria, mai precis de la Şcoala Internaţională Americană din Salzburg, au venit în România expres pentru a face voluntariat. Ei puteau merge în mai multe oraşe din România sau chiar în ţări exotice, dar au ales, pentru al cincilea an la rând, să-i ajute pe bihoreni.

"Cred că aceasta este o călătorie foarte utilă şi frumoasă pentru noi, având multe lucruri bune de făcut aici pentru oamenii care nu au o casă, un adăpost călduros sau poate chiar hrană suficientă. Sunt oameni de care ne pasă, care duc o viaţă grea şi pe care vrem să-i ajut atât cât putem fiecare dintre noi", a mărturisit Hellen, elevă la American International School – Salzburg, potrivit unui comunicat transmmis de Habitat pentru Umanitate.

Alături de elevii austrieci, pe şantierele Habitat au mers elevii de la Colegiul Economic "Partenie Cosma" Oradea, sub îndrumarea cadrelor didactice Ramona Beiuşeanu şi Ileana Popa, de la  Liceul Teologic Penticostal "Betel", coordonaţi de Tirla Cornelia şi Ligia Centea, şi de la Liceul Vocaţional Pedagogic "Nicolae Bolcaş" Beiuş, mobilizaţi de Veronica Popa.

În plus, în cadrul parteneriatului anual pe care Habitat îl are cu Liceul Vocaţional Pedagogic "Nicolae Bolcaş" din Beiuş, prin proiectul "Bucuria de a dărui", elevii de la profilul filologie, coordonaţi de dna prof. Veronica Popa, la o primă activitate de voluntariat din cele 10 câte vor avea loc pe parcursul întregului an şcolar. "Voluntarii au ajutat la transportul unor cărămizi cu goluri verticale la amplasamentul unde se va construi următoarea casă Habitat. Hărnicia şi efortul lor s-a dovedit de un real folos astfel încât în doar câteva ore ei au transportat aproape 1.000 de cărămizi!", se arată în comunicatul Habitat pentru Umanitate.