O poveste despre robotul Tudor, o maşinărie veselă şi cu suflet mare, i-a adus unui copil orădean un premiu la un concurs internaţional de literatură, organizat de o revistă pentru copii şi adolescenţi din America. Mai precis, a fost un concurs de povestiri scurte, iar creaţia copilului orădean a fost premiată în categoria "Outstanding" (Remarcabil).

Autorul, Tudor Achim (foto), a fost răsplătit cu o diplomă şi cu publicarea povestioarei în respectiva publicaţie, "Stone Soup". Din sute de poveşti, doar şapte au fost alese pentru publicare.

Elev la Şcoala Gimnazială Oltea Doamna din Oradea, unde va începe în toamnă clasa a III-a, Tudor Achim a scris povestea "The Space Travelers and The New World" (Călători în spaţiu şi Lumea nouă) în primăvară, după ce a aflat de concurs chiar dintr-un exemplar al revistei "Stone Soup", primit de la un prieten mutat în SUA.

"Tudor este un mic povestitor şi de cum a aflat de concurs şi-a dorit să participe", a povestit BIHOREANULUI Adina Achim, mătuşa copilului. Tudor a scris povestea în limba română, iar mătuşa sa l-a ajutat cu traducerea şi expedierea către redacţia revistei.

Recent, a aflat vestea cea bună că este printre câştigători, iar povestea sa se regăseşte în paginile din ediţia lunii iunie a revistei. După cum spun membrii familiei sale, pasionat de literatură şi de scriitură, Tudor are mari şanse ca, pe viitor, să se mai regăsească printre autorii premiaţi ai concursurilor...