De Ziua Internaţională Împotriva Corupţiei, Ambasada SUA de la Bucureşti a organizat finala concursului studenţesc de discursuri "Nu corupţiei!". 

Dintre cei opt studenţi români finalişti, câştigătoare a fost aleasă Abigail-Florina Dan, o orădeancă studentă în anul I la Drept, la Cluj-Napoca. Tânăra a absolvit Colegiul Naţional Iosif Vulcan din Oradea, fiind chiar şefă de promoţie. 

"Ştiu că lupta anticorupţie începe cu mine. Începe cu acţiunile mele, cuvintele mele, atitudinea mea. Poate nu e mult, dar e un început. (…) Azi eu aleg drumul mai lung sau chiar mai greu, dacă asta înseamnă că nu voi face compromisuri”, a afirmat Abigail Dan, în discursul prezentat în limba engleză. "Să fim generația care aduce schimbarea, generația care alege să fie fermă pentru justiție, onestitate și egalitate", a mai spus tânăra.

Juriul, alcătuit din Ambasadorul SUA, Hans Klemm, Anabella Costache de la asociatia Funcky Citizies şi Bogdan Petrache de la firma Mega Company, a decis că premiul I, care a constat într-un laptop, trebuie să-i revină orădencei.

Pe locurile II şi III s-au clasat Luiza-Maria Iordache, studentă în Bucureşti, şi Mihaela-Simona Zegreanu, studentă la Târgu Mureş.