Ediţia 2017 a Galei Profesorilor Bologna va avea doi laureaţi de la Universitatea din Oradea: Adrian Timar (foto), dascăl la Facultatea de Protecţia Mediului, şi Pavel Dănuţ Tocuţ, de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică.

Cei doi au fost propuşi pentru câştigarea acestui premiu de către studenţii lor, iar apoi au fost evaluaţi de tineri anume pregătiţi de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România. Mai precis, evaluatorii au participat incognito la cursuri sau seminarii ţinute de profesorii nominalizaţi şi au discutat cu studenţii, pentru a se asigura că premianţii îşi merită titlul de "profi tari".

"Pentru noi acest premiu reprezintă o recunoştinţă adusă profesorilor care nu doar predau, ci şi formează caractere şi generaţii întregi de studenţi, care până la urmă sunt adevărate modele pentru studenţi", a spus Roland Olah, student orădean, totodată evaluator al profesorilor nominalizaţi.

Alături de alţi profesori din ţară, cei doi universitari orădeni vor fi premiaţi în cadrul unei gale ce va avea loc pe 19 mai, la Palatul Cotroceni din Bucureşti.

În anii trecuţi, de la Universitatea din Oradea au mai luat acest premii profesorii Simona Trip, Raluca Buhaş, Ramona Ciobanu, Sergiu Bălţătescu, Marius Drugaş, Vasile Grama, Adrian Hatos, Radu Emil Mărieş, Dan Negruţ, Alina Bădulescu, Gabriel Moisa, Sorin Şipoş şi Marius Cioara.