Lotul de juniori al României s-a întors cu două medalii de aur şi patru de argint de la cea de-a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Printre laureaţi se numără şi un elev din Oradea. Vlad Iova, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu", a câştigat argintul la concursul care implică susţinerea a trei probe, două teoretice (individuale) şi una practică (echipe de câte trei elevi), cu subiecte din trei discipline: chimie, fizică şi biologie.

Alte medalii de argint au fost adjudecate de elevii Raisa Axenie (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti), Ştefan Eduard Doliş (Colegiul Naţional "Gheorghe Vrânceanu" din Bacău), Mircea Andrei Ţop (Colegiul Naţional "Decebal" din Deva).

Olimpicii români laureaţi cu aur sunt Ioana Mădălina Cărăuş (clasa a IX-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Vlad Ştefan Oros (clasa a IX-a, Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timişoara).

Aceasta a fost a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori şi s-a ţinut în Doha, Qatar, reunind peste 400 de elevi din 70 de ţări.