Echipa de robotică a Liceului Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaş” Beiuş merge la Campionatul Naţional de Robotică, care va avea loc la finalul lunii martie.

Un robot construit de liceeni şi care, printre altele, poate muta diferite obiecte, a trecut de etapa regională, care a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Cluj Napoca.

„Totodată echipa „RoboPeda” a câştigat şi locul al III-lea la secţiunea „Think Award”, ce premiază cele mai bune echipe care au reuşit să exprime călătoria întreprinsă de echipă în procesul de design şi construcţie pe tot parcursul sezonului în caietul tehnic, care însoţeşte robotul la competiţie”, se arată într-un comunicat transmis de echipă.

Liceenii sunt încântaţi de rezultatul obţinut. „Pentru noi a fost vorba de pasiune și multă muncă. Ne-am petrecut peste 500 de ore din timpul liber la școală construind robotul, programându-l, făcând cercetare și consemnând toate progresele în caietul tehnic. Acum suntem foarte mândri că efortul nostru nu a fost în zadar și am ajuns la Campionatul Național”, a spus Toni, membru al echipei RoboPeda, elev în clasa a X-a.

La concursul regional de la Cluj, intitulat BRD First Tech Challenge şi susţinut de asociaţia „Nație prin Educație”, au fost înscrise 44 de echipe.