Fundaţia Comunitară Oradea (F.C.O.) consideră că tinerii pot însufleţi comunitatea din care fac parte şi o pot face mai cu folos dacă sunt sprijiniţi, îndrumaţi şi li se oferă oportunitatea de a se implica şi de a dezvolta proiecte cu impact pozitiv şi în concordanţă cu aşteptările lor. Astfel, F.C.O. lansează a doua ediţie Youth CommUNITY (Y.C.U.), un program gratuit pentru elevii şi studenţii din judeţul Bihor la care sunt invitaţi să se înscrie tineri cu iniţiativă.

Recrutarea membrilor se desfăşoară în doi paşi: completarea unei aplicaţii online, care se poate accesa prin link sau cod QR (în perioada 8 - 16 februarie), urmată de o discuţie faţă în faţă purtată între postulanţi şi membrii "seniori", colegii lor cei mai merituoşi, participanţi la ediţia anterioară (în perioada 17-21 februarie).

În cadrul ediţiei anterioare, 60 de tineri hotărâţi şi energici au participat la ateliere de dezvoltare personală, activităţi de formare profesională, voluntariat şi sesiuni de mentorat, din care au luat naştere opt iniţiative comunitare de mare valoare. Mai apoi, două dintre acestea, "Caravana Ştiinţei", proiect iniţiat de Alex Slavoia, elev la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu", şi "Deplastificat", proiect iniţiat de  Andra Cloştorfeanu, elevă la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", au intrat în cursa pentru obţinerea unui grant în cadrul "Bursei Talentelor", reuşind să mobilizeze pentru implementarea lor peste 31.000 lei.

Noua ediţie îşi propune să recruteze alţi 60 de tineri, care alături de 9 membri "seniori" vor parcurge acelaşi traseu de formare, ce se va finaliza cu o tabără. Pentru început, va exista o perioadă intensivă de acomodare, ce cuprinde trei luni pline de provocări, procese de autocunoaştere şi "ucenicie", urmând mai apoi ca tinerii cei mai implicaţi să devină membri Y.C.U. Odată ajunşi membri, între lunile iunie şi decembrie, tinerii au prilejul de a se implica direct in F.C.O. şi de a dezvolta activităţi proprii, inclusiv proiecte destinate "Bursei Talentelor" sau "Fondului Ştiinţescu".

De asemenea, în luna septembrie se va desfăşura o tabără de scriere de proiecte pentru membri, cei mai activi dintre aceştia având oportunitatea de a participa la un schimb de experienţă în străinătate.