Elevii Liceului Teoretic Friedrich Schiller din Oradea dedică săptămâna Şcolii altfel ecologiei.

Ca să atragă atenţia asupra poluării şi importanţei colectării selective a deşeurilor, ei s-au dat, luni, cu o plută făcută din PET-uri pe apele Crişului Repede. Şapte elevi şi un profesor s-au "plimbat" între podurile Sfântul Ladislau şi Sovata, manevrând pluta handmade cu padele. Pentru a se asigura că tura de rafting se face în siguranţă, i-au însoţit echipaje ale Serviciului Salvamont-Salvaspeo.

 "Toţi elevii Liceului German au adunat PET-urile necesare pentru plută. Am confecţionat-o dintr-o mie de flacoane", a explicat profesorul coordonator, Ciprian Sirca. Practic, pluta a fost făcută din 30 de saci plini cu PET-uri, legaţi unii de alţii.

Acesta a fost pentru al treilea an consecutiv când elevii Liceului German s-au plimbat pe apele Crişului Repede cu o plută făcută de ei din deşeuri, proiectul lor fiind intitulat "Duşi cu pluta".

Marţi, elevii de la aceeaşi şcoală continuă activităţile, făcând curăţenie pe malul stâng al Crişului Repede, între podurile Sovata şi Decebal. Operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, le-a dat gratuit elevilor sacii şi mănuşile necesare.