Consiliul Local Oradea a actualizat, joi, la 34,4 milioane lei costurile lucrărilor de reabilitare a Colegiului Mihai Eminescu şi a sălii de sport a acestuia.

Aleşii orădenilor au revocat Hotărârea de Consiliu Local 127 din 2018, conform căruia preţul estimat al lucrărilor a fost stabilit de 27,5 milioane lei, şi au aprobat noua valoare ca urmare a revizuirii devizului general al investiţiei.

"Modificările au trebuit operate pentru că din anul 2016, când a fost finalizată prima documentaţie de avizare a lucrărilor, au intervenit modificări ale legislaţiei care au impus actualizarea proiectului", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

Investiţia, cu termen de execuţie de doi ani, vizează spaţii moderne, curate şi multifuncţionale, restaurarea faţadelor, modernizarea tuturor instalaţiilor interioare şi realizarea iluminatului arhitectural.

Municipalitatea va încerca să cofinanţeze reabilitarea clădirii din fonduri atrase de la Ministerul Culturii sau din finanţări europene.

Construită între anii 1760 - 1810 şi extinsă în 1874, clădirea fostei Mănăstiri, a Gimnaziului Premonstratens şi Academiei de Drept este monument istoric. Imobilul, situat în centrul istoric al oraşului, este compus din două clădiri, una cu o suprafaţă de 3.761 metri pătraţi, iar a doua de 293 metri pătraţi.

La Colegiul Naţional Mihai Eminescu sunt şcolarizaţi, în 342 de săli de clasă, un număr de 1.432 de elevi, care urmează cursuri primare, gimnaziale sau liceale.