Proiectanţii angajaţi de Primărie au finalizat studiul de fezabilitate pentru cele două cămine studenţeşti pe care municipalitatea le va construi în campusul Universităţii din Oradea, iar imaginile au fost făcute publice miercuri, pe pagina de Facebook a primarului Ilie Bolojan.

"Vor fi 243 de camere, cu doi studenţi în cameră, suprafaţa construită desfăşurată fiind de peste 10.000 de metri pătraţi. În perioada următoare, sperăm să obţinem toate avizele necesare, în aşa fel încât consiliul municipal să aprobe în cursul lunii iulie indicatorii tehnico-economici", se arată în postare.

Potrivit imaginilor, camerele vor avea şi mici balcoane, iar la parterul clădirilor vor putea fi amenajate cafenele şi alte spaţii comerciale.

După ce Consiliul Local îşi va da acordul, Primăria va organiza licitaţia pentru proiectare şi execuţie, iar lucrările ar putea începe chiar din această toamnă, după cum a mai transmis Bolojan. Durata de execuţie va fi de un an de zile.

"Sper ca în toamna anului următor, studenţii care vor veni la specializarea de IT la Universitatea Oradea se vor putea caza în căminele noi în condiţii foarte bune. Aceste cămine sunt parte a masterplanului de dezvoltare a campusului universitar şi de susţinere a IT-ului orădean în anii următori", mai scrie pe pagina de Facebook a edilului.

Imobilele vor fi construite pe malul stâng al Peţei, în apropiere de sala de jocuri sportive a Universităţii, în vecinătatea căminului în formă de carte deschisă.

Conform unui masterplan aprobat de CL Oradea, Primăria urmează să investească, an de an, câte două milioane de euro în lucrări de construcţie şi amenajare în campusul Universităţii, urmărindu-se deopotrivă extinderea lui, cât şi renovarea.