Viceprimarii Oradiei Florin Birta şi Mircea Mălan au premiat, joi, în deschiderea şedinţei de Consiliu Local 70 de olimpici orădeni şi 64 de profesori care i-au pregătit în cursul anului şcolar 2018 - 2019, pentru rezultatele deosebite obţinute la olimpiadele naţionale organizate de Ministerul Educaţiei.

Fiecare premiant, elev sau profesor, a primit câte 600 de lei. Din rândul elevilor, au fost premiaţi cei care au obţinut premiul I, II, III sau menţiune.

"Pe lângă premiile propriu zise, elevii vor primi o diplomă de excelenţă, iar ieri am decis ca fiecare profesor să primească câte un exemplar din volumul Istoria Bihorului", a spus viceprimarul Florin Birta, într-o conferinţă de presă care a precedat şedinţa de Consiliu Local. În şedinţă, proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi şi fără comentarii.

"Pentru că o comunitate se poate dezvolta numai prin susţinerea performanţei, Primăria Oradea, prin mijloacele şi competenţele pe care le are, este interesată de creşterea performanţei educaţionale, performanţă care, odată atinsă, este normal să fie recompensată", se arată şi într-un comunicat al municipalităţii, transmis joi.

Premierea elevilor olimpici are loc în Oradea începând din anul 2009 la iniţiativa primarului Ilie Bolojan. În primii ani, elevii au fost recompensaţi cu excursii în ţară sau străinătate, iar din 2013 primesc bani.