Primăria acordă şi în acest an burse lunare de 200 lei elevilor orădeni de clasa a XI-a şi a XII-a la profil real cu media peste 8,50 care promit ca după absolvire să urmeze facultatea tot în Oradea.

33 de bursieri

Potrivit unui comunicat al municipalității, până în prezent de această prevedere din programul local "Realizează-te în Oradea!" au beneficiat 33 de elevi orădeni.

"Cererile de acordare a burselor şcolare din cadrul Programului "Realizează-te în Oradea" se depun la secretariatul unităţii de învăţământ unde învaţă elevul. Secretariatele unităţilor de învăţământ înregistrează cererile şi verifică dacă sunt îndeplinite condiţiile stabilite prin Hotărârea de Consiliu Local 1.285 din 2018, iar decontarea burselor se face în baza tabelului emis şi transmis de unitatea de învăţământ către Municipiul Oradea", se menţionează în comunicat.

Rămâi în Oradea!

Conform HCL 1.285, bursele vor fi acordate elevilor de profil real, specializarea matematică - informatică, din reţeaua şcolară a municipiului, dar şi de la alte profiluri dacă au obţinut rezultate deosebite la concursuri de robotică, informatică ori matematică.

Pentru a se califica, elevii trebuie să fi obţinut în anul precedent media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare.

La încheierea studiilor, elevii au obligaţia să se înscrie la una dintre facultăţile orădene cu specializare IT precum Calculatoare şi tehnologia informaţiei, Ingineria sistemelor, Cibernetică, Inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale sau Cibernetică economică.

În caz contrar, beneficiarul bursei va trebui să returneze integral sumele încasate, conform acordului încheiat între tutorele său legal şi reprezentanţii municipalităţii.

Programul local "Realizează-te în Oradea!" a fost lansat la începutul anului 2019 şi are ca scop încurajarea elevilor orădeni de a rămâne sau a reveni în municipiu spre beneficiul mediului şcolar, universitar şi de afaceri.