Ministerul Educaţiei a afişat, luni, rezultatele repartizării computerizate la liceu pentru absolvenţii de gimnaziu.

În Bihor, s-au înscris la admitere un număr total de 3.255 de elevi, din care 29 absolvenţi ai unor şcoli din alte judeţe. Aşa cum se ştie, pentru a deveni liceeni, tinerii care au susţinut Evaluarea Naţională au completat liste de înscriere cu codurile specializărilor şi liceelor dorite, în ordinea preferinţelor. Doar 11 elevi bihoreni nu au fost repartizaţi, fie pentru că nu au completat corect lista cu liceele dorite, fie pentru că nu s-au încadrat în niciuna dintre şcolile alese.

Aşa cum era de aşteptat, liceele cu renume din Oradea şi-au ocupat toate locurile disponibile, însă interesantă este opţiunea elevilor cu 10 pe linie la Evaluarea Naţională. Cei 15 zecişti au optat în exclusivitate pentru două licee orădene: 12 dintre ei au ales Colegiul Naţional Emanuil Gojdu şi alţi trei Liceul Teoretic Onisifor Ghibu.

De altfel, la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, ultima medie de admitere a fost 8,16, la clasa de Ştiinţe Sociale. În schimb, la aceeaşi şcoală, în clasa cu specializarea Matematică-Informatică, cu predare în limba engleză, ultima medie de admitere a fost 9,69! La Liceul Onisifor Ghibu, ultima medie de admitere a fost de 7,53, în clasa de Filologie.

La Colegiul Naţional Mihai Eminescu, care de asemenea are toate locurile ocupate în clasele de-a IX-a, ultima medie de admitere a fost 5,82, la o clasă cu predare în limba maghiară, respectiv 8,13 la o clasă cu predare în limba română.

În total, în liceele şi colegiile din Bihor au rămas neocupate 648 de locuri. În Oradea, mai sunt locuri libere în clase de-a IX-a de la Colegiile Traian Vuia, Constantin Brâncuşi, Mihai Viteazul şi la Liceul Reformat Lorantffy Zsuzsanna. Aceste locuri vor putea fi ocupate de elevi care nu s-au înscris în această etapă de repartizare computerizată, însă cererile lor vor fi soluţionate nu prin soft-ul Ministerului, ci de către Comisia Judeţeană de Admitere.