În toate şcolile din România a început înscrierea în învăţământul primar, adică a copiilor care au deja sau vor împlini şase ani în acest an şi care, din toamnă, vor fi elevi în clasa pregătitoare.

În primele două zile de înscrieri, adică pe 8 şi 9 martie, în Bihor s-au înregistrat 1.110 cereri. Din acestea, 971 cereri sunt pentru copii care, la data de 31 august, vor avea 6 ani împliniţi, iar alte 139 sunt pentru copii care vor împlini 6 ani până la sfârşitul anului.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, înscrierile continuă până pe 26 martie. Cererea-tip se poate completa la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui.

În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă va avea loc în perioada 12 -18 aprilie.