Biroul Permanent al Senatului Universităţii din Oradea – format din vicepreşedintele Cristian Grava, cancelarul Daniel Paşca, şi preşedinţii de comisii din for - s-a reunit joi, pentru a discuta ce este de făcut, după demisia lui Sorin Curilă din funcţia de preşedinte.

"Am decis că vom convoca o şedinţă pentru ziua de luni. Sperăm că vom avea cvorum", a declarat cancelarul Senatului, Daniel Paşca, joi, pentru BIHOREANUL.

În această şedinţă, senatorii vor trebui să stabilească un calendar al alegerilor pentru preşedintele Senatului, care va deţine această funcţie până la sfâşitul mandatului, în luna februarie a anului viitor. "Procedura prevede 15 zile pentru depunerea candidaturilor. Dacă Senatul este de acord să declanşăm acum alegerile, ne-am putea încadra în luna iulie", a precizat Paşca. Dacă pe 8 iulie se decide declanşarea alegerilor, viitorul preşedinte va fi votat pe 23 iulie, chiar înainte ca universitarii să intre în vacanţa de vară.

Avocat în fruntea Senatului

Până când forul legislativ al Universităţii va avea un nou preşedinte, BPS a decis să desemneze şi un lider interimar. "L-am ales pe domnul Ştefan Herchi, ca decan de vârstă al BPS", a declarat cancelarul. Avocatul va coordona activitatea BPS până la stabilirea unui nou preşedinte al Senatului, alături de cancelarul Daniel Paşca.

Întrebat de BIHOREANUL dacă va şi candida la preşedinţia Senatului, Herchi a declarat că este prematur să se pronunţe. "Să vedem ce se va discuta în Senat", a declarat avocatul.

Sorin Curilă a demisionat miercuri din Senatul universitar, după ce la şedinţa de marţi le-a cerut colegilor să constate, prin vot, că este într-un conflict de interese privind dezbaterea pe tema retragerii unei diplome de licenţă, iar senatorii au respins propunerea.