Toţi angajaţii Universităţii din Oradea vor primi vouchere de vacanţă. Instituţia a anunţat, printr-un comunicat, că i s-au alocat tichete în valoare de peste două milioane de lei, ceea ce înseamnă că fiecare salariat va primi un voucher de 1.450 de lei.

"În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului educaţiei naţionale nr. 3560/2018 privind stabilirea modalităţii de acordare a voucherelor de vacanţă pentru unităţile/instituţiile de învăţământ de stat, Ministerul Educaţiei Naţionale şi alte unităţi din subordinea/coordonarea acestuia, cu modificările şi completările ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 381 din 3 mai 2018, Universităţii din Oradea i-au fost se alocate vouchere de vacanţă în sumă de 2.069.150 lei. Suma alocată pentru voucherele de vacanţă se utilizează exclusiv cu această destinaţie", se arată în comunicat.

Un simplu calcul matematic confirmă, astfel, că toţi cei 1.427 de salariaţi ai Universităţii vor primi bani de vacanţă.

Instituţia a mai anunţat că va face demersurile pentru acordarea în cel mai scurt timp a tichetelor, astfel încât angajaţii să poată să le şi folosească.