Universitarii orădeni au fost felicitaţi, luni, de preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, Iordan Petrescu, pentru obţinerea celui mai înalt calificativ, în urma unei evaluări instituţionale.

Profesorul a venit la Universitate special pentru a înmâna rectorului Constantin Bungău certificatul aferent gradului de încredere ridicată. La festivitatea din Aula Magna au participat zeci de universitari, îndeosebi prorectori, decani şi şefi de diferite structuri.

Înainte de a oferi distincţia, Petrescu a vorbit despre evaluarea făcută, dar şi despre rolul ARACIS în învăţământul superior românesc. Totodată, el a lăudat Universitatea, spunând că este a treia, ca mărime, din Transilvania, şi una "de importanţă strategică, cât şi educaţională".

"Am găsit o universitate mare, cu multe realizări", a declarat preşedintele ARACIS. Vorbind apoi despre facultăţile orădene, Petrescu a spus că însumează 11.325 de studenţi înmatriculaţi la 51 de domenii de licenţă, respectiv 105 specializări. "Este pe locul doi ca număr din România, ceva mai mult are Babeş-Bolyai", a spus preşedintele ARACIS.

Acesta a lăudat şi raportul studenţi-profesori, arătând că Universitatea numără 922 de cadre didactice, adică 12 studenţi la un profesor, ceea ce, a spus Petrescu, plasează instituţia pe locul 3 în ţară, fără însă a fi clar dacă primele două ocupante ale podiumului au un raport mai mare sau mai mic. "Vă felicit, pentru că nu e uşor să plăteşti un număr mare de cadre didactice", a spus şeful ARACIS.

Primind pentru a doua oară, de când este rector, certificatul cu cel mai înalt calificativ pe care îl poate primi o universitate, Constantin Bungău a mulţumit tuturor colegilor. "Este un certificat care ne obligă şi promitem să facem cinste în continuare", a declarat şeful Universităţii.

La finalul ceremoniei, universitarii au putut să-i pună întrebări preşedintelui ARACIS, iar apoi majoritatea au părăsit sala. În Aulă au rămas doar senatorii Universităţii, care luni îşi aleg noul preşedinte.