Compania Naţională de Investiţii poate demara licitaţia pentru construirea unui cămin studenţesc în campusul Universităţii din Oradea.

Senatul Universităţii a aprobat, în şedinţa de luni, parteneriatul cu CNI, care presupune predarea unui teren pe care se va realiza această construcţie. Terenul cu pricina se întinde pe o suprafaţă de 7.266 mp şi este pe strada Făgăraşului, în vecinătatea actualului cămin C3, încă nefinalizat.

Investiţia se va face în Programul Naţional de Construcţii de interes public sau social, iar viitorul cămin va avea 1.420 de locuri, ceea ce înseamnă că va dubla capacitatea de cazare a Universităţii, care acum este de 1.392 de locuri.

CNI va finanţa această construcţie, iar cheltuielile de racordare la utilităţi vor fi plătite de Universitate. Deocamdată, nu se cunosc detalii privind capacitatea fiecărei camere ori facilităţile pe care le va avea noul cămin.

Pe de altă parte, tot în vecinătatea căminului C3, şi Primăria Oradea va ridica două cămine studenţeşti, unul de 800 de locuri, iar celălalt de 500.