Elevii de la Liceul "Aurel Lazăr" au participat, săptămâna trecută, la o conferinţă menită să-i înveţe cum să se apere de pericolele din lumea virtuală.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii şcolii, evenimentul a avut loc joi, în sala festivă, iar cea care i-a învăţat pe elevi despre pericolul expunerii pe reţelele de socializare a fost Anca Tuduce, agent şef-adjunct în cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor. Poliţista le-a explicat adolescenţilor cât de uşor pot ajunge să fie hărţuiţi pe internet, dar şi cum li se pot utiliza datele personale în scopuri negative.

La activitate au participat câte patru elevi din fiecare clasă de liceu. Aceştia vor avea sarcina ca la ora de dirigenţie să le explice şi colegilor ceea ce au învăţat la conferinţă.

Activitatea face parte din cadrul Proiectului Educativ Judeţean "Adolescenţa Altfel" şi a avut ca obiectiv responsabilizarea tinerilor care se confruntă tot mai des cu dependenţa de internet şi de reţele de socializare.

Liceenii au fost îndrumaţi de o echipă formată din profesoarele Cristina Brădău, coordonatoarea proiectului la nivelul liceului, Rodica Berdie, Maria Varodi-Bob şi Rodica Turcaş, directorul adjunct al instituţiei de învăţământ.

Fenomenul de cyberbullying a ajuns la cote alarmante, pentru că majoritatea copiilor ajung să folosească internetul la vârste fragede. Astfel, nu de puţine ori ajung să se încreadă în oamenii cu care vorbesc pe o reţea de socializare, iar în multe cazuri devin hărţuiţi. 

Copiii ajung să le povestească părinţilor sau profesorilor doar când nu mai găsesc altă cale. De aceea, proiectul a fost pus la cale de profesori care îşi doresc ca elevii să devină mai prudenţi.