Facultatea de Drept are o nouă conducere. În timp ce Universitatea din Oradea nu a făcut niciun anunţ, BIHOREANUL a aflat că decanul Valentin Mirişan a ieşit la pensie.

Informaţia a fost confirmată de prorectorul Gabriel Bendea, care are şi atribuţiile de rector delegat, după ce Constantin Bungău a demisionat din funcţie. "Începând cu 3 martie, domnul profesor Mirişan a ieşit la pensie. La propunerea consiliului facultăţii, a fost numit decan conferenţiarul Cristian Miheş, până la organizarea unui concurs", a declarat Bendea, luni, pentru BIHOREANUL.

Acesta a precizat că situaţia este una temporară, ţinând cont că în aprilie la Universitatea din Oradea se va alege un nou rector, iar Carta instituţiei prevede că rectorul este cel care organizează un concurs pentru desemnarea decanilor.

Pe de altă parte, Miheş, de profesie avocat, era şi directorul departamentului de Drept şi Ştiinţe Administrative, mandat care acum îi este suspendat. "Facultatea trebuie să facă o propunere pentru conducerea departamentului", a mai spus Bendea.