Primul examen de Evaluare Naţională, la limba şi literatura română, s-a încheiat, luni, fără să se consemneze vreun incident în centrele de examinare din Bihor.

În schimb, 549 de absolvenţi de gimnaziu au absentat de la această probă. Potrivit profesorului Claudiu Damian, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, din cei 4.634 de elevi înscrişi la această probă, s-au prezentat doar 4.085.

Potrivit hotnews.ro, la examenul de luni, elevii au trebuit să redacteze o argumentație pe baza unui text al genului dramatic, primind un fragment din "Ultima cursă", de Horia Lovinescu. La punctul B al subiectului doi, elevii au avut de redactat o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală în timpul unei activități de lectură.

Evaluarea Naţională continuă joi, cu examenul la matematică. O zi mai târziu, elevii din secţiile de minorităţi vor susţine examenul la limba şi literatura maternă. Notele vor fi afişate pe 25 iunie, iar în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale se vor afla pe 29 iunie.

În Bihor sunt amenajate 33 de centre de examinare şi unul de evaluare.