Universitatea din Oradea a obţinut acreditarea pentru două noi domenii de doctorat, Farmacie şi Teologie.

"Prin aceste acreditări se confirmă importanţa învăţământului universitar Teologic de la Oradea şi recunoaşterea la nivel naţional a cercetării de excelenţă realizată la Universitatea din Oradea în domeniul Farmacie", se laudă Universitatea, într-un comunicat de presă.

Pe lângă cele două domenii noi de studii universitare de doctorat, la Oradea mai sunt acreditate 12 domenii: Filologie, Geografie, Istorie, Sociologie, Biologie şi Medicină, Economie, Agronomie, Inginerie electrică, Inginerie energetică, Inginerie industrială, Inginerie şi management. În plus, se doreşte acreditarea şi domeniilor "Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale" şi "Matematică".

Aspiranţii la titlul de doctor se vor putea înscrie la aceste studii în toamnă. Mai precis, la Universitatea din Oradea admiterea la doctorat va avea loc în perioada 5 – 19 septembrie. Înainte de a deveni doctoranzi, candidaţii trebuie să parcurgă următoarele etape: susţinerea examenului de competenţă lingvistică, înscrierea candidatului prin depunerea dosarului de candidatură, participarea la colocviul de admitere, confirmarea locului obţinut prin concurs.