Pentru a preveni îmbolnăvirile cu coronavirusul COVID-19, Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea a decis să suspende toate activităţile didactice, cel puţin până la finalul lunii martie.

„Având în vedere contextul epidemiologic de infecţie cu coronavirus (COVID-19) se suspendă activitatea didactică cu studenţii la toate programele de studii din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie până la data de 31.03.2020”, se arată într-un anunţ postat pe pagina de Facebook a FMF.

Studenţilor li se mai transmite că în această perioadă, „activitatea didactică se va desfăşura online”.

„Cadrele didactice îşi vor trimite cursurile online, printr-o platformă pe care acum o finalizăm şi unde studenţii vor avea acces cu user şi parolă”, a declarat prorectorul Ligia Burtă, luni, pentru BIHOREANUL.

Aceasta a adăugat că, deocamdată, FMF este singura facultate din cadrul Universităţii din Oradea care a luat decizia de suspendare a activităţii. 

În urmă cu o săptămână, FMF a suspendat cursurile la toate programele de studii, cu excepţia specializării Farmacie, pentru şapte zile, decizie motivată de faptul că studenţii nu pot oricum să intre în spitale, pentru lucrările practice. Aşa cum BIHOREANUL a scris, în principalele spitale din Oradea, cel Municipal şi cel Judeţean, s-au instituit restricţii severe în programul de vizitare a pacienţilor internaţi.