Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a publicat lista posturilor didactice care vor fi vacante în anul şcolar următor şi, prin urmare, vor fi scoase la concurs.

Potrivit profesorului Claudiu Damian, purtător de cuvânt al IŞJ Bihor, în total lista cuprinde 1.772 de poziţii, între care se numără posturile titularizabile, adică cu normă întreagă şi pe perioadă nedeterminată, dar şi fracţiunile de posturi ori posturile disponibile pe o perioadă determinată. Din totalul posturilor, 880 sunt la şcoli şi grădiniţe din oraşe, iar 892 la unităţi de învăţământ din mediul rural.

"Posturi pe o perioadă nedeterminată sunt 172 la număr, din care 107 în mediul urban şi 65 în mediul rural", a declarat Damian, miercuri, pentru BIHOREANUL. Lista mai cuprinde 1.600 de posturi pe perioadă determinată, din care 453 pentru catedre complete, iar 1.147 pentru catedre incomplete.

Din totalul posturilor scoase la concurs, cele mai multe posturi, 119 la număr, sunt pentru educatoare care predau în limba română. 104 posturi sunt pentru învăţătoare, alte 90 pentru profesori de educaţie fizică şi sport, iar 85 pentru profesori de fizică. IŞJ Bihor mai scoate la concurs 71 de posturi pentru dascăli de engleză, 70 la matematică, 58 la chimie, 55 la informatică şi 54 la muzică.

Această listă va fi actualizată în mai, după ce se vor soluţiona cererile de pretransfer şi alte situaţii aparte. Aşadar, numărul posturilor care vor putea fi ocupat prin examen s-ar putea modifica. Potrivit calendarului examenului de titularizare aprobat de Ministerul Educaţiei, înscrierea la acest concurs va avea loc între 16 şi 24 mai. După ce vor susţine inspecţiile la clasă, candidaţii vor da proba scrisă pe 17 iulie.