Zeci de elevi din opt şcoli din Bihor s-au întâlnit, marţi, la Liceul Teoretic "Aurel Lazăr", pentru a lua parte la conferinţa "Succesul - dezideratul mileniului", ţinută de psihologul Anatol Basarab. P

Psihologul le-a explicat ce este succesul şi ce paşi trebuie să facă pentru a-l atinge. 

Evenimentul a făcut parte din cadrul Proiectului Educativ Judeţean "Adolescenţa Altfel" şi, potrivit unui comunicat de presă, acesta a adunat la Liceul Aurel Lazăr elevi de la Liceul Tehnologic Sanitar "Vasile Voiculescu", îndrumaţi de Ramona Stroie şi Gabriela Ţiţ, de la Liceul Teoretic "Aurel Lazăr" îndrumaţi de Cristina Brădău, de la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu", alături de profesorul Ciprian Zopota, de la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu", îndrumaţi de Angela Bungău, de la Şcoala Gimnazială "Octavian Goga", alături de prof. Florin Floriş, de la Şcoala Gimnazială "Aurel Pop" din Oşorhei, împreună cu Adrian Mohuţ, de la Şcoala Gimnazială Vârciorog, îndrumaţi de Andrei Corb şi de la Şcoala Gimnazială Mihai Bravu, coordonaţi de Răzvan Vaida.

"Succesul este o stare reflectată din interior spre exterior şi invers şi poate fi definit ca îndeplinirea unui obiectiv clar şi precis stabilit, el este cu alte cuvinte, fericirea", le-a explicat psihologul tinerilor.

Basarab le-a mai spus elevilor care sunt premisele succesului, ce trebuie să facă pentru a ajunge la el, dar şi că pentru a-l dobândi e nevoie de muncă.

Aceasta nu este prima lor întâlnire. Basarab le-a mai vorbit liceenilor şi anul trecut tot în cadrul aceluiaşi proiect.

Proiectul "Adolescenţa altfel" a fost iniţiat de Liceul Sanitar "Vasile Voiculescu" şi are ca scop ajutorarea tinerilor prin organizarea unor întâlniri ale adolescenţilor cu oameni care să-i ajute să rezolve probleme ale vârstei.

Tinerii au mai luat parte şi la discuţii despre umilinţa pe reţelele de socializare, violenţa în şcoală, dar au şi vizitat anul trecut mai multe obiective turistice din Oradea pentru a înţelege istoria oraşului.