Rezultatele de la Bacalaureat, publicate luni de Ministerul Educaţiei, arată că în Bihor cele mai bune note au fost obţinute la Liceul Teoretic Aurel Lazăr. Aici, toţi cei 112 absolvenţi au promovat examenul, o premieră pentru ultimii ani.

De asemenea, în statisticile Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Liceul Teologic Baptist Emanuel şi Liceul Teologic Penticostal Betel figurează cu o promovabilitate de 100%, dar ambele şcoli au câte un elev care nu s-a prezentat la o anumită probă. Astfel, la Emanuel, au promovat examenul 57 din cei 58 înscrişi, iar la Betel 58 din cei 59 de candidaţi.

La Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, promovabilitatea înregistrată este de 98%, însemnând că din cei 205 de candidaţi, 4 au picat examenul. La Colegiul Naţional Mihai Eminescu, din cei 293 de candidaţi, 266 au obţinut medii peste 6, rezultând o promovabilitate de 91%.

Au mai obţinut rate de promovare mari Colegiul Naţional Iosif Vulcan (94%), Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu (96%), Liceul German Friedrich Schiller (94%) şi Liceul Teoretic Onisifor Ghibu (92%).

Unul din trei...

La polul opus se află trei licee din Bihor care au fiecare câte un singur candidat promovat. Este vorba de Liceul Tehnologic Agroindustrial Tamasi Aron Borş, unde procentul de promovare raportat la cei 13 înscrişi, este cel mai mic din judeţ, de 9%, de Liceul Tehnologic nr. 1 Cadea şi de Liceul Tehnologic nr. 1 Dobrești, fiecare cu un procent de promovare mai mare, de 33%, pentru că au avut doar câte 3 absolvenţi care s-au înscris la Bacalaureat.

Rezultate slabe s-au înregistrat şi la Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta, unde 13% dintre absolvenţi au luat Bacalaureatul, mai precis 7 din cei 61 de elevi înscrişi.

De asemenea, nici Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi din Oradea nu se poate lăuda cu rezultate bune: din cei 45 de absolvenţi, au trecut Bacalaureatul doar 6 candidaţi, adică un procent de 17%.

La nivelul întregului judeţ, rata de promovare la Bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 66%.

Citeşte pe această temă şi articolele:

"Rezultate Bacalaureat 2019: 66% dintre absolvenţii bihoreni au promovat examenul"

"Notele de la Bacalaureat 2019 au fost publicate. Trei eleve din Bihor au obţinut media 10!"